Új címünk: Váci út 45. Átrium Park G. épület 2. emelet (bejárat az Angyalföldi út felől)

Véget ért az ICT4Life projekt első éve. Az első elképzeléseket és terveket mára kidolgoztuk, illetve a potenciális célcsoportok, valamint a nyilvánosság és az európai média számára is elérhetőek az első tevékenységek, célok, eredmények összefoglalói. A Konzorcium, beleértve a Netis csapatát is, jelenleg az integrációra és a tesztekre koncentrál, illetve a felhasználók kezdeti visszajelzéseire és javaslataira.

A korai eredmények egy részét ez a videó foglalja össze. A brüsszeli konzorciumi találkozó után egy Stakeholder eseményen a megjelentek élő bemutatatón, majd utána egy csoportos beszélgetésen tájékozódhattak a projekt részleteiről.

A párizsi ICT4Life konferenciát a francia konzorciumi tag, a felhasználókat tömörítő E-Seniors szervezet tartotta. A projekt első hónapja főleg tervezéssel, kutatással és a kezdeti struktúrák kiépítésével telt, de elkészültek az első technológiai szakértői anyagok is, illetve a Netis is elkezdte a fejlesztői munkát az ICT4Life platform webes moduljaival, először az úgynevezett „alacsony szintű” szolgáltatások fejlesztésével. A konferencia fontos kérdései közé tartoztak az architektúra részletei, valamint a felhasználói interfészek és az egyes szolgáltatások részletei és megjelenése.

Az itt látható videó összefoglalja azon eszközök és berendezések használatát, amely az integrált platform számára gyűjtenek különféle fontos adatokat.

A második konzorciumi gyűlést az ICT4Life team Pécsett, Magyarországon tartotta, a csoport házigazdája a konzorcium tagja, a Pécsi Tudományegyetem volt. A projekt korai szakasza a felhasználókra koncentrált: felhasználói igények és elvárások, a demens, Parkinson-kóros vagy Alzheimer-kóros betegek napi élete, az ő és gondozóik napi szükségletei, az ehhez kapcsolódó egészségügyi információk, illetve a gyűjtendő adatok köre.

A konferencia másik fontos témája, a projekt jogi és etikai aspektusai voltak. A Pécsi Tudományegyetem szakértői csapata részletes elemzést készített a kapcsolódó szabályozási és jogi kérdésekről, a követendő eljárásokról a résztvevők magán-és személyes adatainak védelmében, illetve azon esetekről, ahol a fejlesztőknek és kutatóknak érdemes majd a jogi szakértői csoporttal konzultálniuk.

A Netis részt vett a Semmelweis Egyetem Innovációs napján. Az Innovációs Nap előadásai több nagy témakört elemeztek: egészségügyi innovációs stratégiák és fejlesztések, a jövő innovációs trendjei, ipari és egyetemi együttműködések lehetőségei, valamint bemutatkoztak az Innovációs Díj és az SE Lendület pályázat nyertesei is.

Majdnem tízmillió európai él demenciával vagy Parkinson-kórral napjainkban. Az idősödés eredményeképpen a tanulmányok 2030-ra a mostani esetek dupláját jósolják, ez pedig, kiemelt egészségügyi kockázatnak fog számítani.  A legtöbb idős ember saját otthonában kívánna élni, de tüneteik megnehezítik, hogy önállóan gondoskodjanak önmagukról.

A Netis előadóként vett részt a BCCH KKV Reggeli sorozatban „Beyond 360° - measuring and improving corporate performance using views of team members, managers, partners and clients” (a 360 fokon túl – mérni és jobbá tenni vállalati teljesítményünket a team tagjai, a vezetők, partnerek és ügyfelek meglátásainak segítségével) címmel.

Az eseményről a BCCH oldalán

A NETIS Zrt. a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által meghirdetett Számítógéprendszerek 2015-ös beszerzési eljárásn sikeresen pályázott a Streamnet Kft.-Netis Zrt.-Technotrade Kft. Konzorcium tagjaként. Az érvényes keretmegállapodások és árlisták az alábbi linken érhető el: Közbeszerzés

Befejeződött a NETIS Zrt. Special Performance Management rendszer kutatása és fejlesztése című K+F projektje a PIAC-13. konstrukció keretein belül.
A NETIS Informatikai Zrt. 53.582.868 forint vissza nem térítendő támogatást nyert innovációs eredményeinek hasznosítására a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” pályázaton. A nettó 83.855.510 forint összköltségvetésű projekt keretében a NETIS Informatikai Zrt. egy humán erőforrás teljesítményértékelő rendszer prototípusát valósította meg.
A támogatás összege: 53.582.868 forint, amely a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból származik.

A Netis is tagja annak a nemzetközi konzorciumnak (Spanyolország, Hollandia, Görögország, Franciaország), amely áprilisban pályázatot nyújtott be a Horizon 2020 PHC-25-ös, „Advanced ICT systems and services for Integrated Care” című felhívására. A konzorcium vezetője a spanyol Artica Telemedicina, a résztvevők közt egyetemi kutatócsoportok, felhasználói szervezetek és üzleti vállalkozások is megtalálhatók.

Április elején sikeresen megújítottuk az ISO 27001-es tanúsítványunkat.

iso27001