Szolgáltatás mérések Microsoft SCOM 2012 alapon a NISZ Zrt.-nél.

A projektben a NETIS Zrt. a Pearwilliams Kft. alvállalkozójaként NISZ Zrt. EI (Egységes Informatikai Rendszer) egyes szolgáltatásainak szolgáltatás rendelkezésre-állás szemléletű méréseinek megvalósítását végezte. A szolgáltatás méréseket az EI-ben implementált SCOM 2012 infrastruktúra által biztosított lehetőségek használatával valósítottuk meg. A feladat során azonosítottuk az alkalmazások és szolgáltatások felhasználói szemléletű monitoring lehetőségeit, elkészítettük a szintetikus tranzakcióhoz szükséges fejlesztéseket és SCOM konfigurációt, implementáltuk és a stabilizáltuk a méréseket, bevontuk a már kialakított értesítési és riportolási rendszerbe a mért szolgáltatásokat.

Megbízó neve: Pearwilliams Hungary Kft.
Végfelhasználó: Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.)
Megvalósítás éve: 2014.

Hyper-V cluster építése a NISZ Zrt.-nél.

A projektben a NETIS Zrt. a Pearwilliams Kft. alvállalkozójaként elvégezte a NISZ Zrt. számára a szükséges Hyper-V telepítéseket az alábbiak szerint: 2 site-ra, site-onként 1 db 3 node-os és 1 db 5 node-os klaszter.

Megbízó neve: Pearwilliams Hungary Kft.
Végfelhasználó: Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.)
Megvalósítás éve: 2014.

HP MATRIX implementálása a NISZ Zrt. számára.

A projektben a NETIS Zrt. feladata a NISZ Zrt. Önkormányzati ASP rendszer alatt tervezett infrastruktúrának a KOF (Kormányzati Felhő) alá történő bevonása volt, valamint illeszkedése meghatározott egységes és automatizált üzemeltetési környezethez. A projekt eredményeképpen az infrastruktúra komponenseket a HP Matrix révén egységesen lehet kezelni. Az ASP infrastruktúra hardver és szoftver elemeit a Megbízó biztosította.

Megbízó: Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.).
Megvalósítás éve: 2014.

Architect-i, rendszerintegrátori, minőségbiztosítási szolgáltatások biztosítása NISZ Zrt. számára.

A projektben a NETIS Zrt. Megbízottjaként az alábbi szakértői (architect-i, rendszerintegrátori, minőségbiztosítási támogatási) szolgáltatásokat biztosította a NISZ Zrt. számára:

 • kiszolgált intézményekben ellátandó személyek, és az általuk használt infrastruktúra rendszerintegrációjának tervezésében, megvalósításában, irányításában és koordinációjában való részvételt,
 • a migrációval kapcsolatos műszaki, integrációs tanácsadást (pl. best practices),
 • az integrációs folyamatban várható hibák/problémák elkerülését, kiküszöbölését,
 • probléma esetén javaslatok kidolgozása a megoldásra.

Megbízó: Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.)
Megvalósítás éve: 2014.

Szoftverfejlesztései feladatok ellátása a SZIMEDOK Kft. számára.

A projekt során a NETIS Zrt. biztosította a teljes szoftverfejlesztései folyamatot. A projektben a felmérést, a specifikációt, a fejlesztői teszteket, a hibajavításokat és a teljes (felhasználó- és üzemeltetői kézikönyv) dokumentációt a NETIS Zrt. munkatársai végezték. A fejlesztés során a ASP.NET, MVC Framework, és MS SQL adatbázist használtunk.

Megbízó neve: SZIMEDOK Kft.
Megvalósítás éve: 2014.

Új Compliance funkciókkal ellátott engedélyező alkalmazás fejlesztése az FMC Magyarország Kft. számára.

A projekt során a NETIS Zrt. biztosította a teljes szoftverfejlesztései folyamatot. A projektben a Compliance folyamat felmérést, a specifikációt, a fejlesztői teszteket, a hibajavításokat és a teljes (felhasználó- és üzemeltetői kézikönyv) dokumentációt, valamint a betanítást a NETIS Zrt. munkatársai végezték. A fejlesztés során a ASP.NET, MVC Framework, és MS SQL adatbázist használtunk.

Megbízó neve: FMC Magyarország Kft.
Megvalósítás éve: 2014.

DATOLYA - Web alapú rendszer fejlesztés.

A projekt során a NETIS Zrt. biztosította a teljes szoftverfejlesztései folyamatot. A projektben termékadatok felvitelére, kezelésére, lekérdezésére és tárolására alkalmas web alapú rendszert készítettük a Megrendelő számára. A rendszer teljes a specifikációját, a fejlesztést, a fejlesztői teszteket, a hibajavításokat és a teljes (felhasználó- és üzemeltetői kézikönyv) dokumentációt, valamint a betanítást a NETIS Zrt. munkatársai végezték. A fejlesztés során a ASP.NET, MVC Framework, és MS SQL adatbázist használtunk.

Megbízó neve: DatolyaMAG Kft.
Megvalósítás éve: 2014.

Adattárház fejlesztés a Fresenius (FMC Magyarország) részére

A „Komplex technológiai innováció megvalósítása az FMC Magyarország Kft. a személyre szabott, minőségi dialízis kezelés érdekében” című, GOP-1.3.1-11/A-2012-0049. sz. pályázati azonosító jellel ellátott projektben a fejlesztés során a NETIS Zrt. biztosította az informatikai munkacsoport projektvezetését, a technikai/technológia és integrációs specifikációk elkészítését, az MS SQL alapú adattárház és dialízis modul fejlesztését.

Az FMC Magyarország nagy mennyiségű adatot és számos különféle jelentést használ napi működése, üzemeltetése során, amelyek az egyes telephelyeken keletkeznek, majd ezeket összesíteni szükséges. A projekt során egy integrált adattárház fejlesztése történt, illetve a heterogén, eltérő szoftver platformok jobb adatkommunikációja valósult meg. Ezek a fejlesztések jelentősen csökkentették a manuális adatbevitel, illetve a manuális adatkezelés igényét, amely az adatminőséget és a riportok minőségét javították, miközben csökkent a feladat humánerőforrás-igénye. Mivel a Netis rendelkezett az egészségügyi szektor speciális szaktudásával, további adatok, mint a vízfogyasztás és vízminőség vagy vízellátási adatok is integrált módon kerültek a rendszerbe, ezen adatok feldolgozása is a Netis által tervezett és telepített adattárházba került.

Megbízó neve: Fresenius Medical Care Magyarország Kft.
Megvalósítás éve: 2013.

PREZI alapú bemutató készítése az FMC Magyarország Kft. számára.

A projektben a NETIS Zrt. web designere készítette el a FMC Magyarország Kft. két PREZI alapú bemutatójának grafikai elemeit, valamint a teljes vezetői prezentációkat.

Megbízó neve: FMC Magyarország Kft.
Megvalósítás éve: 2014.

Ferihegyi Repülőtér 101-201/TE 2A-2B projekt

A projektben a NETIS Zrt. a Telvill Kft. alvállalkozójaként biztosította a Ferihegyi Repülőtér 101 - 201 / TE 2A – 2B forgalmi épület együttes és az új központi épület (Sky Court/Plaza, TE 2A, 2B, B PIER) komplex gyengeáramú informatikai rendszere új hálózatára, új IP TV rendszerre, valamint a teljes kivitelezéshez szükséges nyomvonalra vonatkozó tervezési és dokumentációs feladatok ellátását.

Megbízó neve: Tellvill Kft.
Végfelhasználó: Budapest Airport Zrt.
Megvalósítás éve: 2009-2012.

Intelligens adatszoba projektvezetése, egyedi fejlesztése

A Terra Danubia Szolgáltató Zrt. „Egészségügyi és oktatási alapú intelligens adatszoba fejlesztése a hatékonyabb képzési és gyógyítási folyamatok modellezésében” című GOP-1.1.1-09/1-2009-0059. sz. K+F prototípus fejlesztése során a NETIS Zrt. biztosítja a teljes informatikai
munkacsoport projektvezetését, a technikai/technológia és integrációs specifikációk elkészítését, az adatbázis kialakítását valamint a web alapú modulok programozását.

Megbízó: Terra Danubia Szolgáltató Zrt.
Megvalósítás éve: 2011-12.

Intelligens egészségügyi oktató szimulátor és Informatikai eszközök szállítása, beüzemelése

A NETIS Zrt. szállította és helyezte üzembe a Terra Danubia Szolgáltató Zrt. számára a „Egészségügyi és oktatási alapú intelligens adatszoba fejlesztése a hatékonyabb képzési és gyógyítási folyamatok modellezésében” című GOP-1.1.1-09/1-2009-0059. sz. K+F projekt megvalósításához szükséges intelligens egészségügyi oktató szimulátort (METI iSTAN), valamint a fejlesztési laborkörnyezet informatikai eszközeit (szerverek, tűzfal, fejlesztői munkaállomások, nyomtató).

Megbízó: Terra Danubia Szolgáltató Zrt.
Megvalósítás éve: 2011-től folyamatosan

Központi informatikai infrastruktúra kialakítása a Freseniusnál

A Fresenius Medical Care Magyarország Kft. számára a NETIS Zrt. szállította és implementálta rendszerbe az alábbi informatikai eszközöket, szoftvereket és megoldásokat:

 • Cisco központi hálózati kapcsolók
 • HP központi adatmentő egység / storage,
 • HP központi LTO mentőrendszer,
 • Symantec adatmentő szoftver,
 • Microsoft OFFICE alkalmazások,
 • Eaton Powerware szünetmentes tápegység,
 • WatchGuard redundáns központi tűzfal,
 • Microsoft SQL Enterprise adatbázis licenszek.

Megbízó: Fresenius Medical Care Magyarország Kft.
Megvalósítás éve: 2012.

HuMEDA WEB- alapú orvos- informatika döntéstámogató rendszer projektvezetése, szoftverfejlesztése

A NETIS Zrt. feladata kiterjedt az orvos-szakmai/szolgáltatási tartalmak és folyamatok kutatására, megtervezésére, a technológiai specifikáció elkészítésére, a HuMEDA prototípus rendszer fejlesztésében való közreműködésre.

Megbízó: Vatner Kft.
Megvalósítás éve: 2010-2011.

„VETFUSION” WEB- alapú állatorvos - informatika döntéstámogató rendszer fejlesztése

A NETIS Zrt. szállította a saját fejlesztésű Web-alapú rendszert, melyet felhasználva egyedi fejlesztés során a Vatner Kft. kollégáival közösen valósította meg a „VETFUSION” WEB - alapú állatorvos - informatika döntéstámogató rendszert. A projekt során a NETIS Zrt. biztosította az informatikai fejlesztés vezetését, az adatbázis kialakítást valamint a web-es megjelenítés programozását. A fejlesztés során a ASP.NET, MVC Framework, és MS SQL adatbázist használtunk.

Megbízó: Vatner Kft.
Megvalósítás éve: 2011-12.

Komplex informatikai infrastruktúra szállítása, installációja Szécsényben

Szécsény Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ számára, a MEDITCOM Kft. fővállalkozásában a NETIS Zrt. szállította és implementálta rendszerbe az alábbi informatikai eszközöket, megoldásokat:

 • PACS (orvosi képdiagnosztikai rendszer) rendszer,
 • szerverek, munkaállomások, nyomtatók, projektor,
 • adatmentő és archiváló rendszerek,
 • vírusvédelmi rendszer,
 • szünetmentes tápegység.

Megbízó: Meditcom Kft.
Végfelhasználó: Szécsény és Térsége Nonprofit Közhasznú Kft.
Megvalósítás éve: 2010.

Komplex informatikai infrastruktúra szállítása, installációja Pannonhalmán

Pannonhalma Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ számára, az Allegro Kft. fővállalkozásában a NETIS Zrt. szállította és implementálta az alábbi informatikai eszközöket, megoldásokat:

 • HIS (betegadminisztrációs) és gazdasági rendszer,
 • szerverek, munkaállomások, nyomtatók, projektor,
 • adatmentő és archiváló rendszerek,
 • vírusvédelmi rendszer,
 • szünetmentes tápegység.

Megbízó: Allegro Kft.
Végfelhasználó: Pannonhalma Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ Nonprofit Kft.
Megvalósítás éve: 2010.

Informatikai infrastruktúra elemek szállítása és telepítése, Székesfehérvári Önkormányzati Informatikai Központ Közhasznú Társaság

Informatikai infrastruktúra elemek (szerverek és központi adattároló, hálózati switchek, Cisco ASA5510 Security Plus tűzfal, virtualizációs szerver operációs rendszere) szállítása és telepítése a Székesfehérvári Önkormányzati Informatikai Központ Közhasznú Társaság részére a GOP-2011.2.1/A-2012-0228, Mikro/kis-és közepes vállalatok technológiai fejlesztése elnevezésű uniós társfinanszírozású projekt keretében.

Szerverszoba tervezése és ügyféltámogatás, Magyar Fejlesztési Bank

A NETIS készítette el a szükséges speciális terveket a Magyar Fejlesztési Bank számára a számítógép terem komplett rekonstrukciójához. A tervezési munka fő feltételeit a projekt komplexitása (építészet, épületgépészet,épületvillamosság, banki biztonsági és strukturált kábelezési követelmények) valamint a speciális TIER3 kategória követelményei határozták meg.